studio house WAVP.

Bruges (B)

There's something going on here, the facade in Corten steel winks. The perforations in the upper part sharpen the curiosity even more. When the door swings open, the promise is fulfilled, and how. Where until recently there was a banal warehouse, today we end up in a 33-metre-deep house with duplex atelier, abundantly provided with daylight via a patio between the entrance/professional area and the private home, and a completely sheltered outdoor room next to a new, five-metre-high facade in glass and steel.

"The qualities of this project lie in the smart use of space of the deep plot. The porches in steel organise the space into a fascinating whole. This is where the 'beaten track' is successfully avoided" - Michiel Cohen, chairman of the jury for the steel construction award '14


Awards:

  • nomination Dezeen Awards '19, residential reallocation
  • nomination Belgian Price for Architecture '15
  • laureate Steel construction award '14, residential buildings
  • laureate Batifacade '14, price expert jury
  • nomination Belgian Building Awards '14, residential buildings


pictures Milpas Yannick

Terug naar boven