Woning WBGM

Bornem (B)

verbouwing van een eengezinswoning, Bornem

Een bestaande villa uit de jaren 80 krijgt nieuw leven. Het dakvolume wordt vervangen door een volwaardige verdieping met een strak geplooid betonnen dakschil, zichtbaar blijvend aan binnen en buitenzijde. Alle nieuwe toevoegingen aan het oorspronkelijke bouwvolume worden uitgevoerd in gestampte beton, de overige delen in traditioneel metselwerk, zoals de woning van weleer. Maximale interactie en openheid met de tuin staan centraal. Om de diep gepositioneerde inplanting van de woning te compenseren wordt de uitbreiding naar voor gebracht, richting straat. Evenwel gebufferd door een binnentuin achter een gesloten muur, elke vorm van inkijk afblokkend. Hier wordt privacy gecreëerd met uitzondering op één grote gevelopening in de tuinmuur, doorgeduwd doorheen de woning tot in de achtertuin... een zwakke plek, een zichtpunt, een blik op leven...

Terug naar boven