atelierwoning AWVP.

Brugge, B

Hier valt iets te beleven, knipoogt de gevel in Cortenstaal. De perforaties in het bovenste deel scherpen de nieuwsgierigheid nog aan. Als de deur openzwaait, wordt de belofte ingevuld, en hoe. Waar zich tot voor kort een banale loods bevond, belanden we vandaag in een 33 meter diepe woning met duplexatelier, rijkelijk van daglicht voorzien via een patio tussen inkom/professioneel gedeelte en privéwoning, en een compleet beschutte buitenkamer naast een nieuwe, vijf meter hoge gevel in glas en staal.

"De kwaliteiten van dit project liggen in het slimme ruimtegebruik van het diepe perceel. De portieken in staal organiseren de ruimte tot een boeiend geheel. Hier worden de 'platgetreden paden' met succes ontweken" - Michiel Cohen, voorzitter jury staalbouwprijs '14


Awards:

  • nominatie Dezeen Awards '19, residentiële herbestemming
  • nominatie Belgische Prijs voor Architectuur '15
  • laureaat Staalbouwprijs '14, residentiële gebouwen
  • laureaat Batifacade '14, prijs vakjury
  • nominatie Belgian Building Awards '14, residentiële gebouwen


foto's Milpas Yannick

Terug naar boven