woning WADV.

Aalter (B)

wonen in het bos, Aalter

Het terrein werd voorheen getypeerd door een archetypische chalet fungerend als vakantiewoning in de bossen van Aalter. Om dit vakantiegevoel te bewaren werd er geopteerd het bestaande chaletvolume te bewaren en te laten uitdijnen in een ritmiek van daken, wederom uitgevoerd in een houten beplanking. Evenwijdig met de straat wordt een gouden gevelpartij gecreëerd haaks op het woonvolume, als onthaalzone voor bewoners en gasten. Diezelfde warme goudaccenten worden herhaald in het buitenschrijnwerk en het interieur. Ze vormen een warme natuurlijke toets binnen de groene context.

De woonvertrekken, een opeenvolging van zithoek, eetkamer en keuken, vormen een‘belvedere’ op de omringende fauna en flora. De slaapkamers bevinden zich aan de achterzijde, gericht op de meer intiemere tuinzones, met tussenliggend de badkamer en saunaruimte welke zich wederom maximaal opent naar de tuin.

Terug naar boven