woning WADD.

Aalter, B

wonen op het platteland

De uitbreiding voor deze woning gelegen in de Aalterse velden werd opgevat als een paviljoen, haaks gekoppeld op de bestaande woning. De zeer donkere en gesloten leefruimtes van de bestaande woning worden herleid tot nevenfuncties als bergingen, tv-hoek en bureau. De leefruimtes in het nieuwe gedeelte worden in contrast met de bestaande woning als zeer lichtrijke ruimtes ontwikkeld, genesteld in het groene karakter van de omliggende tuin en het uitgestrekte landschap.

De lichte staalstructuur van de uitbreiding moet het paviljoen gevoel onderstrepen, waarbij de looplijnen opgesplitst worden in een binnen en buitenparcours gecreëerd door luchtige luifels fungerend als zonwering en overdekte terraszone. De overdekte terraszone met buitenkeuken vormt daarbij een scharnierpunt en overgang naar een‘geïsoleerde’ polyvalente ruimte voor de kinderen...

Terug naar boven